Klorella

klorellaKlorella  on ainurakne mageveevetikas, mis sisaldab suurel määral meie kehale vajalikke vitamiine, mineraale, aminohappeid, rasvhappeid ja klorofülli.

  • Klorella on suurepärane valguallikas ja sisaldab tubli koguse - 60% - puhtalt imenduvat valku.
  • Klorella nimi tuleb tema suurest klorofüllisisaldusest (3-5%). See vetikas sisaldab rohkem klorofülli grammi kohta kui ükski teine taim siin planeedil.
  • Klorella sisaldab suurtes kogustes väärtuslikke omega-3 rasvhappeid, C-, E-, ja B-vitamiine, foolhapet, beetakaroteeni ja lüsiini. Klorellas on lisaks veel hästi palju rauda ja kaltsiumi.
  • Klorellal on palju unikaalseid omadusi, üks nendest on Klorella Kasvufaktor (CGF), mis on hämmastanud paljusid teadlasi. Klorella rakk neljakordistab ennast iga 24 tunni tagant ja kasvab kiiremini kui ükski teine inimesele teadaolev taim.
  • Klorella on hea raskemetallide püüdja, mille abil võib kehast eemaldada nt. radioaktiivseid metalle uraani, baariumi, plutooniumi, dioksiine, elavhõbedat ja kaadmiumi.
  • Klorella seob mürke meie soolestikus ja tal on omadus tasakaalustada soolestiku bakteritetüvesid. Seetõttu aitab klorella leevendada kroonilist kõhukinnisust ja vähendab soolestikugaaside teket. Klorellas sisalduv tohutu kogus klorofülli toetab maksa optimaalset tööd ja selle puhastumist.
  • Klorella on suurepärane abivahend kaalualandamiseks, imuunsüsteemi tugevdamiseks ja kogu keha ravimiseks.
  • Klorellas on kõige rohkem RNA-d (10%), mis moodustab meie organismis tüvirakke ja on oluline eluiga pikendav faktor.

 Soovitatav päevane kogus: 1 tl või rohkem. Kui sa soovid kasutada klorellat oma kehast raskemetallide sh.elavhõbeda eemaldamiseks, siis päevane soovitatav kogus on 2tl - 2 spl.

Kasutamise viisid: Klorellat on lihtne lisada vee või mahla sisse ja kasutada ka tervisekokteilide valmistamisel. Klorella sobib suurepäraselt salatikastmete sisse.

Säilitamine: Kõige paremini säilib külmkapis õhukindlas kotis või purgis. Võib säilitada ka toatemperatuuril.